Breedbeeld in gesprek

15 mei in Zonhoven

BREEDBEELD in gesprek, onze gespreksavond voor en door fotografen, komt op woensdag 15 mei naar Limburg. Lisa De Boeck en Marilène Coolens, Willem Douven en Claire Dekens komen in Zonhoven vertellen over hun werk en inspiratie.

Lisa De Boeck en Marilène Coolens komen praten over “memymom”, het project dat Lisa in 2004 met haar moeder Marilène, ook een fotografe, begon. Aanvankelijk doken de twee in hun familiearchief, nadien gingen ze zelf beelden maken en ensceneren. Het resultaat werd een – nog steeds lopende – mysterieuze en intieme reeks waarin ze hun onderlinge relatie en identiteit verkennen. De overzichtsexpo “memymom” was onder meer te zien in het fotografiemuseum van Charleroi. Autodidact Willem Douven stapt in zijn werk uit de dagelijkse rush en sleur. Zijn beelden balanceren op een lijn tussen ruwheid en gestileerde schoonheid. Douvens vaak aanwezige flits zet dit extra in de verf. Claire Dekens knipoogt in haar werk nadrukkelijk naar de reclame- en productfotografie. Ze gebruikt deze herkenbare beeldtaal, met felle kleuren, en geeft er haar eigen insteek aan. Soms is die surreëel, soms komisch of kritisch.

Praktisch
Wat? Gespreksavond voor en door fotografen
Wanneer? Woensdag 15 mei, 20 u.
Waar? GC Tentakel, Kneuterweg 2, 3520 Zonhoven
Bereikbaarheid: Belbus 753 heeft een halte voor de deur van het gemeenschapscentrum
Kostprijs: Gratis!

Inschrijven kan hier.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.